ONLINE YIN YOGA

 TRAINING IMMERSION w/ Kaia Yoga

with Megan Moss Freeman

Friday, April 17th - Friday, May 1st  (30 Hours)

Cost: $425 early / $500 within 30 days - Register through Kaia Yoga

Through the magic of Zoom, we will gather together in our virtual classroom to study the deep, transformative practice of Yin Yoga. 

 

This 30 hour training consists of 10 core modules, 5 practices along with independent study over the course of two weeks. We will start from the physical, learning a functional approach to anatomy and how to adapt the Yin postures to all body types. Peeling back the layers, we’ll then dive into our more subtle energetic realms through the lens of Daoist + Yogic philosophy and Chinese Medicine. In additional we’ll look at Polyvagal theory and how Yin Yoga can help support our nervous system and overall health. 

 

You can expect a balanced blend of personal practice, lecture, discussion and fun!

 

Students are encouraged to participate in the live modules, but if you cannot make a scheduled time the classes will be recorded as well.

 

Attend live or watch recording of the following modules:

 

MODULE 1:   Friday, April 17 / 6-8pm  (2 hours)
Yin Practice w/Megan

 

MODULE 2:   Saturday, April 18 / 10am-11am + 11:30am-12:30pm  (2 hours)
Qi Gong Practice w/Thomas Droge + Welcome/Check-in w/ Megan

 

MODULE 3: Sunday, April 19 / 3-5pm  (2 hours)
Target Areas (Skeletal Segments, Muscle Groups, Fascia)

  

MODULE 4: Tuesday, April 21 / 11am-1pm (2 hour)
Skeletal Variations, Tension/Compression, 7 Archetypal Yin Postures

 

MODULE 5: Wednesday, April 22  / 3-5pm (2 hours)
Shoelace Pose Family w/Megan

 

MODULE 6: Thursday, April 23 / 2:30-4:30pm (2 hours)
Daoist Cosmology w/Thomas Droge

 

MODULE 7: Friday, April 24 3-5pm (2 hours)
Saddle + Dragon Pose Families w/Megan

 

MODULE 8: Monday, April 27 / 3-5pm (2 hours)
Polyvagal Theory/Life Layers w/Marietta Skeen

 

MODULE 9: Wednesday, April 29 / 3-5pm (2 hour)
Dragonfly + Twisting Elephant Families w/Megan 

 

MODULE 10: Friday, May 1st / 6-8pm (2 hours)
Yin w/Megan + Closing

 

Choose 5 of the practices below to participate live in via Zoom:

 

PRACTICE: Monday, April 20 10am-11pm  (1 hour)
Qi Gong w/Thomas Droge

 

PRACTICE: Tuesday, April 21 / 5:30am-6:45pm (1 hour 15 min)
Yin Practice w/Megan

 

PRACTICE: Wednesday, April 22 10-11am (1 hour)
Qi Gong w/Thomas Droge

 

PRACTICE: Saturday, April 25 / 10am-11am (1 Hour)
Qi Gong w/Thomas Droge

 

PRACTICE: Monday, April 27 / 10am-11am (1 Hour)
Qi Gong w/Thomas Droge

 

PRACTICE: Tuesday, April 28 / 5:30am-6:45pm (1 hour 15 min)
Yin Practice w/Megan

 

PRACTICE: Wednesday, April 29 / 10am-11pm (1 Hour)
Qi Gong w/ Thomas Droge

 

If desired, upon completion of this course, students will be eligible to receive 30 Continuing Education hours through Yoga Alliance.

Please feel free to reach out with any further questions!

 
SIGN UP TO GET UPDATES!